වම්බටු මෝජු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- වම්බටු ග්රෑම් 500 ( සිහින්ව කපා ගත් )
- රතු ළුණු ග්රෑම් 250 (පිරිසිදු කර ගත් )
- අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )
- අඹරා ගත් සුදු ළුණු තේ හැදි 1
- අඹරා ගත් ඉගුරු තේ හැදි 1/2
- අඹරා ගත් අබ මේස හැදි 1
- මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1
- කහ කුඩු තේ හැදි 1/4
- සීනි මේස හැදි 2
- විනාකිරි කෝපය 1
- බැදීමට තෙල්
- රස අනූව ලූණු
කපා ගත් වම්බටු ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාට වන තෙක් බැද ගන්න.
පොතු ඉවත් කර ගත් රතු ළුණු ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න. (වැඩි වේලාවක් බැදීමෙන් වලකින්න.එසේ වුවහොත් පාට වෙනස් විය හැක)
අමුමිරිස් ද ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න. (වැඩි වේලාවක් බැදීමෙන් වලකින්න )
මැටි භාජනයක් ලිප තබා එයට විනාකිරි ,අබ ,සුදු ළුණු ,ඉගුරු ,මිරිස් කුඩු ,කහ කුඩු ,සීනි හා රස අනූව ලූණු එක් කර උතුරවා ගන්න .
හොඳින් උතුරවා ගත් පසු මදක් නිවා එයට බැද ගත් වම්බටු ,ළුණු හා අමුමිරිස් එක් කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
සතුටින් රස බලන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :රතු ළුෑනූ ග්රෑම් 500කැරටි ග්රෑම් 100මාලු මිරිස් ග්රෑම් 100සූල්තානා ග්රෑම් 100රට ඉඳි ග්රෑම් 100සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1අමූ...
අවශ්ය දුව්යඅන්නාසි ගෙඩි 01අමු ඉගුරැ 10gසුදුලුනු 10gඅබ 15gවිනාකිරි 375mlමිරිස්කුඩු 25gදියලුනු 5mlසදන ක්රමයඅන්නාසි ගෙඩිය සුද්ද කර සිහින් කැබලි වලට කපා ගන්න. අබ...
අවශ්ය ද්රව්ය :අන්නාසි කිලෝ ග්රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 200සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 1 බැගින්සීනි මේස හැඳි 2කැබලි මිරිස් මේස...
මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් වෙද්දිත් රස දැනෙනවා වගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන.. අවශ්ය...
අවශ්ය ද්රව්ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...
අවශ්ය ද්රව්ය :රතු ළුණු ග්රෑම් 250 ( පිරිසිදු කරගත් )අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )කැරට් ග්රෑම්...