වම්බටු මෝජු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- වම්බටු ග්රෑම් 500 ( සිහින්ව කපා ගත් )
- රතු ළුණු ග්රෑම් 250 (පිරිසිදු කර ගත් )
- අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )
- අඹරා ගත් සුදු ළුණු තේ හැදි 1
- අඹරා ගත් ඉගුරු තේ හැදි 1/2
- අඹරා ගත් අබ මේස හැදි 1
- මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1
- කහ කුඩු තේ හැදි 1/4
- සීනි මේස හැදි 2
- විනාකිරි කෝපය 1
- බැදීමට තෙල්
- රස අනූව ලූණු
කපා ගත් වම්බටු ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පාට වන තෙක් බැද ගන්න.
පොතු ඉවත් කර ගත් රතු ළුණු ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න. (වැඩි වේලාවක් බැදීමෙන් වලකින්න.එසේ වුවහොත් පාට වෙනස් විය හැක)
අමුමිරිස් ද ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න. (වැඩි වේලාවක් බැදීමෙන් වලකින්න )
මැටි භාජනයක් ලිප තබා එයට විනාකිරි ,අබ ,සුදු ළුණු ,ඉගුරු ,මිරිස් කුඩු ,කහ කුඩු ,සීනි හා රස අනූව ලූණු එක් කර උතුරවා ගන්න .
හොඳින් උතුරවා ගත් පසු මදක් නිවා එයට බැද ගත් වම්බටු ,ළුණු හා අමුමිරිස් එක් කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
සතුටින් රස බලන්න.