සිංහල අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- රතු ළුණු ග්රෑම් 250 ( පිරිසිදු කරගත් )
- අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )
- කැරට් ග්රෑම් 50 ( සිහින්ව කපාගත් )
- කුඩා අමු ගස්ලබු ගැටයක් ( පොතු ඉවත් කර සිහින්ව කපාගත් )
- තලාගත් මුරුංගා පොතු කැබැල්ලක්
- විනාකිරි කෝප්ප 1
- මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
- කහ කුඩු තේ හැදි 1 /2
- අබ කුඩු මේස හැදි 1
- සීනි මේස 2
- සුදු ළුණු මේස හැදි 1 ( අඹරා ගත් )
- ඉගුරු තේ හැදි 1 ( අඹරා ගත් )
- රස අනුව ලූණු
මැටි හට්ටියක් ගෙන එයට අබ කුඩු ,මිරිස් කුඩු ,කහ කුඩු , සුදු ළුණු ,ඉගුරු ,සීනි , මුරුංගා පොතු ,රස අනුව ලූණු හා විනාකිරි කෝප්ප දමා ලිප තබා උතුරවා ගන්න . එම මිශ්රණය ලිපෙන් බා තරමක් නිවා ගන්න . දැන් එම මිශ්රණයට රතු ළුණු ,කැරට් ,අමුමිරිස් හා ගස්ලබු එක් කර හොදින් මිශ්ර කරගන්න . කෙසෙල් කොළයකින් වසා අවශ්ය විට ප්රයෝජනයට ගන්න . සතුටින් රස බලන්න .