සිංහල අච්චාරු
අවශ්ය ද්රව්ය :
- රතු ළුණු ග්රෑම් 250 ( පිරිසිදු කරගත් )
- අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )
- කැරට් ග්රෑම් 50 ( සිහින්ව කපාගත් )
- කුඩා අමු ගස්ලබු ගැටයක් ( පොතු ඉවත් කර සිහින්ව කපාගත් )
- තලාගත් මුරුංගා පොතු කැබැල්ලක්
- විනාකිරි කෝප්ප 1
- මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1
- කහ කුඩු තේ හැදි 1 /2
- අබ කුඩු මේස හැදි 1
- සීනි මේස 2
- සුදු ළුණු මේස හැදි 1 ( අඹරා ගත් )
- ඉගුරු තේ හැදි 1 ( අඹරා ගත් )
- රස අනුව ලූණු
මැටි හට්ටියක් ගෙන එයට අබ කුඩු ,මිරිස් කුඩු ,කහ කුඩු , සුදු ළුණු ,ඉගුරු ,සීනි , මුරුංගා පොතු ,රස අනුව ලූණු හා විනාකිරි කෝප්ප දමා ලිප තබා උතුරවා ගන්න . එම මිශ්රණය ලිපෙන් බා තරමක් නිවා ගන්න . දැන් එම මිශ්රණයට රතු ළුණු ,කැරට් ,අමුමිරිස් හා ගස්ලබු එක් කර හොදින් මිශ්ර කරගන්න . කෙසෙල් කොළයකින් වසා අවශ්ය විට ප්රයෝජනයට ගන්න . සතුටින් රස බලන්න .
අවශ්ය ද්රව්යය :ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4අබ අවුන්ස 1/2සීනි රාත්තල් 1 1/2වියළි මිරිස් අවුන්ස 1සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2ලූණු තේ හැඳි...
අවශ්ය ද්රව්ය :රතු ළුෑනූ ග්රෑම් 500කැරටි ග්රෑම් 100මාලු මිරිස් ග්රෑම් 100සූල්තානා ග්රෑම් 100රට ඉඳි ග්රෑම් 100සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1අමූ...
අවශ්ය ද්රව්ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...
අවශ්ය ද්රව්ය :අන්නාසි කිලෝ ග්රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 200සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 1 බැගින්සීනි මේස හැඳි 2කැබලි මිරිස් මේස...
අවශ්ය ද්රව්යය :රට ඉඳි ග්රෑම් 500වියලි මිරිස් ග්රෑම් 30අමු ඉගුරු ග්රෑම් 10සීනි ග්රෑම් 150සුදු ළුෑණු බික් 4විනාකිරි බෝතල් 1/2ලූණු ස්වල්පයයිසාදා ගන්නේ...
අවශ්ය ද්රව්ය :පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4සීනි මේස 1 1/2වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1විනාකිරි මිලි ලීටර් 200ලුණූ තේ 1...