ඌරු මස් මෝජූ
අවශ්ය ද්රව්ය :
අලුත් ඌරුමස් ග්රෑම් 500
කහ කුඩූ තේ හැඳි 1
ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1
අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්
අඹරාගත් සූදුළුෑනූ ග්රෑම් 50
මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2
සීනි තේ හැඳි 1 1/2
කරදමූංගු 6
අඟල් 1 කුරුඳු කැබලි 1
කුඩා දෙහි ගෙඩියක තරමට අඹරාගත් අබ
කහ කුඩූ ස්වල්පයක්
විනාකිරි බෝතල් 1/2
සාදන ක්රමය :
අයිස් නොමැති අලුත් මස් විනාකිරෙන් සෝදාගන්න. වතුරෙන් සෝදන්න එපා. මස් තරමක් ලොකු හතරැස් කැබලිවලට කපන්න. එයට කහ කුඩූ, ලුණූ කුඩූ කලවම් කර පැත්තකින් තබන්න. සාස්පානකට විනාකිරි කෝප්පයක්, ඌරුමස්, කරදමූංගු, කුරුඳු පොතු දමා විනාඩි 20 ක් පමණ තැම්බෙන්නට හරින්න. ඉන්පසූ මස් ටික ඉවතට ගෙන විනාකිරි ඉවත් කරන්න අඹරාගත් සූදුළුෑනූ, ඉඟුරු, අබ විනාකිරි දමා කලවම් කරගන්න. එයටම මිරිස් කුඩූ, සීනි, කහ අවශ්ය නම් ලුණූත් දමා කලවම් කර මස් ද දමා කලවම් කර බෝතලයක දමා ශීතකරණයේ තබා ප්රයෝජනයට ගන්න.