ඌරු මස් මෝජූ

ඌරු මස් මෝජූ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

අලුත් ඌරුමස් ග්‍රෑම් 500

කහ කුඩූ තේ හැඳි 1

ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1

අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්

අඹරාගත් සූදුළුෑනූ ග්‍රෑම් 50

මිරිස් කුඩූ තේ හැඳි 2

සීනි තේ හැඳි 1 1/2

කරදමූංගු 6

අඟල් 1 කුරුඳු කැබලි 1

කුඩා දෙහි ගෙඩියක තරමට අඹරාගත් අබ

කහ කුඩූ ස්වල්පයක්

විනාකිරි බෝතල් 1/2

සාදන ක්‍රමය :

අයිස් නොමැති අලුත් මස් විනාකිරෙන් සෝදාගන්න. වතුරෙන් සෝදන්න එපා. මස් තරමක් ලොකු හතරැස් කැබලිවලට කපන්න. එයට කහ කුඩූ, ලුණූ කුඩූ කලවම් කර පැත්තකින් තබන්න. සාස්පානකට විනාකිරි කෝප්පයක්, ඌරුමස්, කරදමූංගු, කුරුඳු පොතු දමා විනාඩි 20 ක් පමණ තැම්බෙන්නට හරින්න. ඉන්පසූ මස් ටික ඉවතට ගෙන විනාකිරි ඉවත් කරන්න අඹරාගත් සූදුළුෑනූ, ඉඟුරු, අබ විනාකිරි දමා කලවම් කරගන්න. එයටම මිරිස් කුඩූ, සීනි, කහ අවශ්‍ය නම් ලුණූත් දමා කලවම් කර මස් ද දමා කලවම් කර බෝතලයක දමා ශීතකරණයේ තබා ප්‍රයෝජනයට ගන්න.

Share This Article

රට ඉඳි චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :රට ඉඳි ග්‍රෑම් 500වියලි මිරිස් ග්‍රෑම් 30අමු ඉගුරු ග්‍රෑම් 10සීනි ග්‍රෑම් 150සුදු ළුෑණු බික් 4විනාකිරි බෝතල් 1/2ලූණු ස්වල්පයයිසාදා ගන්නේ...

කරවිල අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...

මැලේ අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :රතු ළුෑනූ ග්‍රෑම් 500කැරටි ග්‍රෑම් 100මාලු මිරිස් ග්‍රෑම් 100සූල්තානා ග්‍රෑම් 100රට ඉඳි ග්‍රෑම් 100සූදු ළුෑනූ (අඹරා) තේ හැඳි 1අමූ...

අන්නාසි චට්නි

අවශ්‍ය දුව්‍යඅන්නාසි ගෙඩි 01අමු ඉගුරැ 10gසුදුලුනු 10gඅබ 15gවිනාකිරි 375mlමිරිස්කුඩු 25gදියලුනු 5mlසදන ක්‍රමයඅන්නාසි ගෙඩිය සුද්ද කර සිහින් කැබලි වලට කපා ගන්න. අබ...

අඹ චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4අබ අවුන්ස 1/2සීනි රාත්තල් 1 1/2වියළි මිරිස් අවුන්ස 1සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2ලූණු තේ හැඳි...

බිලිං අච්චාරුව

‍මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් ‍‍වෙද්දිත් රස දැ‍නෙනවා ව‍ගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන.. අවශ්‍ය...