අන්නාසි චට්නි
අවශ්ය දුව්ය
- අන්නාසි ගෙඩි 01
- අමු ඉගුරැ 10g
- සුදුලුනු 10g
- අබ 15g
- විනාකිරි 375ml
- මිරිස්කුඩු 25g
- දියලුනු 5ml
සදන ක්රමය
අන්නාසි ගෙඩිය සුද්ද කර සිහින් කැබලි වලට කපා ගන්න. අබ විනාකිරින් අබරා ගන්න සියලු ද්රච්යය එකතු කර මද ගින්නේ විනාඩි 05 ක් තම්බා ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :රතු ළුණු ග්රෑම් 250 ( පිරිසිදු කරගත් )අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )කැරට් ග්රෑම්...
අවශ්ය ද්රව්ය :අලුත් ඌරුමස් ග්රෑම් 500 කහ කුඩූ තේ හැඳි 1 ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1 අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්...
අවශ්ය ද්රව්යය :ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4අබ අවුන්ස 1/2සීනි රාත්තල් 1 1/2වියළි මිරිස් අවුන්ස 1සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2ලූණු තේ හැඳි...
අවශ්ය ද්රව්ය :තරමක පොළොස් ගෙඩියක්විනාකිරි අඩුකෝප්ප 1/4කුඩා අමු ඉගුරු කැබැල්ලක්සුදුළූනු බික් 5ක්අබ ටිකක්කරාබු නැටි 2-3ක්කරදමුංගු ඇට 02ක්කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්කෑලි මිරිස් මේස...
අවශ්ය ද්රව්ය :අන්නාසි කිලෝ ග්රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 200සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 1 බැගින්සීනි මේස හැඳි 2කැබලි මිරිස් මේස...
මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් වෙද්දිත් රස දැනෙනවා වගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන.. අවශ්ය...