බිලිං අච්චාරුව
මේ තමයි මම ආසම කෑම. ආහ් මතක් වෙද්දිත් රස දැනෙනවා වගේ. ටිකක් උශ්ණාධික කැමක් නම් තමයි. ඒත් රස නම් බලන්නම ඕන..
අවශ්ය ද්රව්ය :
- වියලි බිලිං 100
- උම්බලකඩ 25
- රතුලූණූ අහුරක්
- අමුමිරිස් 10
- කුරුදුපොතු
- අබ
- කරපිංචා
- ලුණු
- කහ
- ගම්මිරිස්
- මිරිස් කුඩු
- ඉගුරු
- විනාකිරි
- බැදපු තුනපහ
- පොල්තෙල්
බිලිං සෝදාගෙන ලුණු වතුරින් තම්බා ගන්න. එය තද අවුවේ දින 2ක් වේලාගෙන වියලි බිලිං හදාගන්න. අබ, කහ, ඉඟුරු, ගම්මිරිස්, විනාකිරි එකට අඹරාගන්න. මැටි භාජනයකට තෙල් දමා රත් කරගෙන එයට මිරිස් හා තුනපහ කුඩු දමා බැද ගන්න. රතුලූණු ගෙඩි හා අමු මිරිස් ටිකද එයට දමා බැද ගන්න. අවසානයේ බිලිං එක්කර ටික වේලාවකින් ලිපෙන් බාගෙන නිවුන පසු එයට අබ මිශ්රණයද එක්කර ගන්න. කල්තියා ගන්න අවශ්ය නම්, උණුවතුරින් තම්බා ගත් ජෑම් බෝතලය අසුරාගෙන මදක් රත්කර නිවාගත් විනාකිරි එක්කර අවශ්ය වේලාවට ආහාරට එක්කර ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය :පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4සීනි මේස 1 1/2වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1විනාකිරි මිලි ලීටර් 200ලුණූ තේ 1...
අවශ්ය ද්රව්ය :වම්බටු ග්රෑම් 500 ( සිහින්ව කපා ගත් )රතු ළුණු ග්රෑම් 250 (පිරිසිදු කර ගත් )අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන්...
අවශ්ය ද්රව්ය :රතු ළුණු ග්රෑම් 250 ( පිරිසිදු කරගත් )අමුමිරිස් ග්රෑම් 100 ( වෙන් නොවන සේ දෙකට පලා ගත් )කැරට් ග්රෑම්...
අවශ්ය ද්රව්ය :තරමක පොළොස් ගෙඩියක්විනාකිරි අඩුකෝප්ප 1/4කුඩා අමු ඉගුරු කැබැල්ලක්සුදුළූනු බික් 5ක්අබ ටිකක්කරාබු නැටි 2-3ක්කරදමුංගු ඇට 02ක්කුරුදු පොතු කැබැල්ලක්කෑලි මිරිස් මේස...
අවශ්ය ද්රව්ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...
අවශ්ය ද්රව්ය :අලුත් ඌරුමස් ග්රෑම් 500 කහ කුඩූ තේ හැඳි 1 ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1 අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්...