කරවිල අච්චාරු
- කරවිල ගෙඩි 4ක්
- වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2
- සුදු ළූණු අවුන්ස ¼
- අබ අවුන්ස ¼
- අමු ඉගුරු අවුන්ස ½
- විනාකිරි අවුන්ස ¼
- පොල්තෙල්
- ලුනු
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
කරවිල වල ඇට ඉවත් කර දිග අතට පෙති කපා ගන්න. මෙකෙරවිල පෙති විනාකිරෙන් ලිප මත තබා තැම්බෙන්නට හැර පොල්තෙලෙන් රන්වන් පාට වනතුරු බැද ගන්න. වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2, සුදු ළූණු අවුන්ස ¼, අබ අවුන්ස ¼, අමු ඉගුරු අවුන්ස ½, විනාකිරෙන් අබරන්න. ඒවා උකු ගතියෙන් වැඩිනම් ඉතිරි විනාකිරි වලින් ඒ ද්රව්ය එක්කොට මදක් දියකරගන්න. පලමුව රන්වන් පාට වනතුරු බැදගත් කරවිල වලට මෙම මිශ්රනය එක්කොට හොදින් කලවම් කරගන්න. දින කිහිපයක් වුවද තබාගෙන ආහාරයට ගත හැකිය.
අවශ්ය ද්රව්ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...
අවශ්ය ද්රව්ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...
අවශ්ය ද්රව්යය :ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4අබ අවුන්ස 1/2සීනි රාත්තල් 1 1/2වියළි මිරිස් අවුන්ස 1සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2ලූණු තේ හැඳි...
අවශ්ය ද්රව්ය :අලුත් ඌරුමස් ග්රෑම් 500 කහ කුඩූ තේ හැඳි 1 ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1 අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්...
අවශ්ය ද්රව්ය :අන්නාසි කිලෝ ග්රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 200සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 1 බැගින්සීනි මේස හැඳි 2කැබලි මිරිස් මේස...
අවශ්ය ද්රව්ය :පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4සීනි මේස 1 1/2වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1විනාකිරි මිලි ලීටර් 200ලුණූ තේ 1...