කරවිල අච්චාරු

කරවිල අච්චාරු


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

  • කරවිල ගෙඩි 4ක්
  • වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2
  • සුදු ළූණු අවුන්ස ¼
  • අබ අවුන්ස ¼
  • අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ 
  • විනාකිරි අවුන්ස ¼ 
  • පොල්තෙල් 
  • ලුනු

සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : 

කරවිල වල ඇට ඉවත් කර දිග අතට පෙති කපා ගන්න. මෙ‍කෙරවිල පෙති විනාකිරෙන් ලිප මත තබා තැම්බෙන්නට හැර පොල්තෙලෙන් රන්වන් පාට වනතුරු බැද ගන්න. වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2, සුදු ළූණු අවුන්ස ¼, අබ අවුන්ස ¼, අමු ඉගුරු අවුන්ස ½, විනාකිරෙන් අබරන්න. ඒවා උකු ගතියෙන් වැඩිනම් ඉතිරි විනාකිරි වලින් ඒ ද්‍රව්‍ය එක්කොට මදක් දියකරගන්න. පලමුව රන්වන් පාට වනතුරු බැදගත් කරවිල වලට මෙම මිශ්‍රනය එක්කොට හොදින් කලවම් කරගන්න. දින කිහිපයක් වුවද තබාගෙන ආහාරයට ගත හැකිය.

Share This Article

කරවිල අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :කරවිල ගෙඩි 4ක්වියලි මිරිස් අවුන්ස 1/2සුදු ළූණු අවුන්ස ¼අබ අවුන්ස ¼අමු ඉගුරු අවුන්ස ½ විනාකිරි අවුන්ස ¼ පොල්තෙල් ලුනුසාදා ගන්නේ මෙහෙමයි : කරවිල...

ජම්බූ මෝජූ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය : මේ සඳහා කඳ විශාල ලොකු ගස්වල හැදෙන ජම්බූ යොදා ගැනීමත් හොඳයි. ජම්බූ දෙකට පලා ඇට ඉවත් කර එය...

අඹ චට්නි

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍යය :ඉදුණු අඹ රාත්තල් 1මුද්දරප්පලම් රාත්තල් 1/4අබ අවුන්ස 1/2සීනි රාත්තල් 1 1/2වියළි මිරිස් අවුන්ස 1සුදු ළුෑණු අවුන්ස 1/2ලූණු තේ හැඳි...

ඌරු මස් මෝජූ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :අලුත් ඌරුමස් ග්‍රෑම් 500 කහ කුඩූ තේ හැඳි 1 ලුණූ කුඩූ තේ හැඳි 1 අඹරාගත් ඉඟුරු අඟල් 2 කැබැල්ලක්...

අන්නාසි අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :අන්නාසි කිලෝ ග්‍රෑම් 1විනාකිරි මිලිලීටර් 200සූදු ළුෑනූ, අමූ ඉඟුරු අඹරා තේ හැඳි 1 බැගින්සීනි මේස හැඳි 2කැබලි මිරිස් මේස...

අඹ අච්චාරු

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :පැසූනූ , නොඉදුනූ අඹ ගෙඩි 4සීනි මේස 1 1/2වියළි මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1විනාකිරි මිලි ලීටර් 200ලුණූ තේ 1...