පලතුරු කේක්
අවශ්ය ද්රව්යය :
- සීනි ග්රෑම් 150
- පිටි ග්රෑම් 250
- බටර් ග්රෑම් 250
- බිත්තර සුදු මද 3
- මිල්ක් මේඩ් පොඩි ටින් 1/2
- වැනිලා තේ හැඳි 2
- බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 2
- ප්ලම්ස, චෙරි, රටඉඳි, පුහුල් දෝසි, මේවා සමූහයක් වශයෙන් ගෙන ග්රෑම් 100 ක් පමණ
- අවශ්ය නම් පලතුරු එසන්ස් වර්ගයක්
- කලරිං ස්වල්පයක්
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
සීනි, බටර් එකම අතට බීට් කරන්න. පසුව බිත්තර සුදු මද තුනක් වෙනම හොඳින් ගසාගෙන වරින් වර බටර් මිශ්රණයට දමා හොඳින් බීට් කර ගන්න. මිල්ක් මේඩ් පොඩි ටින් එක උණු වතුර මේස හැඳි 2 කින් දියකර ගෙන බටර් මිශ්රණයට ටික ටික දමා බීට් කරගන්න. පිටිවලට බේකිං පවුඩර්දමා 3 වරක් හලා ගන්න. කපාගත් පලතුරු සියල්ලම පිටිවලට කලවම් කරගන්න. පසුව සීනි, බටර් මිශ්රණයට පලතුරු, පිටි එකතු කරගන්න. වැනිලා, කලරින්, වර්ග එකතු කර සකසාගත් ටේ්ර එකක සෙන්ටිග්රේඩ් අංශක 180 ක උෂ්ණත්වයකින් විනාඩි 35 ක් පමණ බේක් කරගන්න.