අන්නාසි කේක්
අවශ්ය ද්රව්යය :
- සීනි ග්රෑම් 100
- පිටි ග්රෑම් 250
- බටර් ග්රෑම් 250
- බිත්තර සුදු මද 3
- මිල්ක් මේඩ් පොඩි ටින් 1/2
- වැනිලා තේ හැඳි 2
- බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 2
- ස්ටූකරගත් අන්නාසි ග්රෑම් 50 පමණ
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
සීනි සහ බටර් බීට් කරන්න. මිල්ක් මේඩ් ටික දමමින් බීට් කරන්න. පසුව බිත්තර සුදු මද තුනක් වෙනම හොඳින් ගසාගෙන වරින් වර බටර් මිශ්රණයට දමා හොඳින් බීට් කර ගන්න. පිටි වලට බේකින් පවුඩර් දමා හොඳින් 3 වරක් හලා ගන්න. සීනි සහ බටර් මිශ්රණයට පිටි මිශ්රණය එකතු කරන්න. වැනිලා එකතු කරන්න ග ස්ටූකරගත් අන්නාසි කැබලි පිටිවල දවටා ගැනීම. අන්නාසි ස්ටූ කිරීම - අන්නාසි කුඩාවට කපාගෙන සීනි ටිකක් දමා මද ගින්නේ උයා ගන්න. සෙන්ටිග්රේඩ් අංශක 180 ක උෂ්ණත්වයට විනාඩි 35 ක් පමණ බේක් කරගන්න.