අන්නාසි කේක්
අවශ්ය ද්රව්යය :
- සීනි ග්රෑම් 100
- පිටි ග්රෑම් 250
- බටර් ග්රෑම් 250
- බිත්තර සුදු මද 3
- මිල්ක් මේඩ් පොඩි ටින් 1/2
- වැනිලා තේ හැඳි 2
- බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 2
- ස්ටූකරගත් අන්නාසි ග්රෑම් 50 පමණ
සාදා ගන්නේ මෙහෙමයි :
සීනි සහ බටර් බීට් කරන්න. මිල්ක් මේඩ් ටික දමමින් බීට් කරන්න. පසුව බිත්තර සුදු මද තුනක් වෙනම හොඳින් ගසාගෙන වරින් වර බටර් මිශ්රණයට දමා හොඳින් බීට් කර ගන්න. පිටි වලට බේකින් පවුඩර් දමා හොඳින් 3 වරක් හලා ගන්න. සීනි සහ බටර් මිශ්රණයට පිටි මිශ්රණය එකතු කරන්න. වැනිලා එකතු කරන්න ග ස්ටූකරගත් අන්නාසි කැබලි පිටිවල දවටා ගැනීම. අන්නාසි ස්ටූ කිරීම - අන්නාසි කුඩාවට කපාගෙන සීනි ටිකක් දමා මද ගින්නේ උයා ගන්න. සෙන්ටිග්රේඩ් අංශක 180 ක උෂ්ණත්වයට විනාඩි 35 ක් පමණ බේක් කරගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය : චොක්ලට් චිප්ස් ග්රෑම් 175බටර් ග්රෑම් 90පාන්පිටි ග්රෑම් 45ලුණු තේ හැඳි 1/4බිත්තර 3යිකොකෝ පවුඩර් ටිකක් සාදන ආකාරය : චොක්ලට් චිප්ස් ගන්නා...
රසයෙන් ද අඩුවක් නැති, කේක් අතරින් වැඩි විශේෂත්වයක් ඇති වෙඩින් කේක් කවුරුත් කන්න කැමැතියි. විවාහ මංගල උත්සවයකදී පිළිගන්වන්නේ ද වෙඩින් කේක්...
අවුරුදු මේසයට කේක් අනිවාර්යයි. හැමදාම කන චොක්ලට් කේක් හෝ බටර් කේක් වෙනුවට වෙනස් විදිහේ කේක් කෑල්ලක් රස විදිමුද?අවශ්ය ද්රව්ය :පිටි කෝප්ප...
අවශ්ය ද්රව්ය :සීනි ග්රැම් 125බටර් ග්රෑම් 375බිත්තර 15යිරුලං ග්රෑම් 500පොල් ගෙඩියකින් පමණසාදා ගත් පැණි පොල් ග්රෑම් 150කජු මද ග්රෑම් 150එන්සාල් ඇට...
අවශ්ය ද්රව්යය :සීනි ග්රෑම් 100පිටි ග්රෑම් 250බටර් ග්රෑම් 250බිත්තර සුදු මද 3මිල්ක් මේඩ් පොඩි ටින් 1/2 වැනිලා තේ හැඳි 2බේකින් පවුඩර් තේ...
අවශ්ය ද්රව්යය :සීනි ග්රෑම් 150පිටි ග්රෑම් 250බටර් ග්රෑම් 250බිත්තර සුදු මද 3මිල්ක් මේඩ් පොඩි ටින් 1/2 වැනිලා තේ හැඳි 2බේකින් පවුඩර් තේ...