රටඉඳි කේක්
අවශ්ය ද්රව්ය :
- මාගරින් ග්රෑම් 150
- සීනි ග්රෑම් 200
- රට ඉඳි ග්රෑම් 400 (ඇට ඉවත් කර සිිහින්ව කපා ගත්)
- පිටි ග්රෑම් 200
- බිත්තර 3
- කජූ ග්රෑම් 200 (සිහින්ව කපාගත්)
- බේකින් පවූඩර් තේ හැඳි 1
- උණූූ වතුර කෝප්ප 1
- බයි කාබනේටි ඔෆ් සෝඩා (ආප්ප සෝඩා) තේ හැඳි 1
- කිිරි පිටි තේ හැඳි 1
- වැනිලා තේ හැඳි 1
- දෙහි යූෂ බිංදු 3 - 4
සාදා ගන්නා ක්රමය :
පළමූවෙන්ම බටර් සහ සීිනි කී්රම් වනතුරු බීටි කරගන්න. සීනි දිය වී සැහැල්ලු වනතුරුම බීටි කරගත යූතුයි.ආප්ප සෝඩා උණූූ වතුර සමඟ දියකර ගන්න. සිහින්ව කපාගත් රටඉඳි සමග මේ ආප්ප සෝඩා දියරය මිශ්ර කරන්න. මෙය අඩූ තරමින් පැයක්වත් තිබිය යූතුයි. කේක් එක හදන දිනයට පෙර දිනයේ පෙඟෙන්නට දමා ගත්තානම් වඩාත් හොඳයි. පෙඟුණූ තරමට රටඉඳිවල තද ගතිය ඉවත් වී යනවා.ඉන් පස්සේ පිටි සමඟ බේකින් පවූඩර් සහ කිරි පිටි එකතු කර තුන්වරක් හොඳින් හලාගන්න.