බලන්ඩකෝ අනේ මගේ කොණ්ඩෙ පැහෙනවා
කාන්තාවන් බොහෝ දෙනෙක් ලස්සන වරලසකට ආශා කරනවා. වරලස කියන්නේ පංච කල්යානයෙන් එක් කළ්යානයක්. දෑන්නම් කාන්තාවන් විතරක් නෙවෙයි බොහෝ පිරිමින් මේ දෙයට ආශා කරනවා. ඉතින් ඔබ ආසාවෙන් කැමැත්තෙන් වවන ඔබේ වරලස සමහර අස්ථාවලදී ඔබටම එපාවීමට පූළුවන්. හිසකෙස් ගැලවීම. හිසකෙස් අකලට පැසීම නිසා ඔබේ වරලස ඔබටම එපාවීමට පූළුවන්. අද අපි ඔබට ඉදිරිපත් කරන්නේ හිසකෙස් අකලට පැසීම පිළිබඳවයි.
සාමාන්යයෙන් වයසට යන විට කාගෙත් හිසකෙස් සූදුවීම සාමාන්ය දෙයක්. නමූත් දෑන් අවූරුදු 15 - 20 අතර ළමයින්ගෙන් මේ හිසකෙස් පැසීම දක්නට ලැබෙනවා. විශේෂයෙන්ම වයස අවූරුදු 20 - 30 ත් අතර පිරිස ගත්තහම බොහෝ දෙනෙක්ගේ හිසකෙස් අකලට පැසීම දක්නට ලැබෙනවා. හිසකෙස් අකලට පැසෙනවා නම් එය රෝගයක්.
පීනස් රෝග, රක්ත දෝෂ, මන්දපෝෂණය, (නිසි පෝෂ්ය කොටස් නොමැතිකම), රාත්රි කාලයේ නෑම, අධික ලෙස නිදි මැරම යන හේතු සාධක මත අකලට හිසකෙස් පැසීම කියන රෝගාබාධයට ඔබ ගොදුරු වෙනවා. විභාගයන් සඳහා නිතර රාත්රි කාලයේ පූරුද්දක් වශයෙන් පාඩම් කරන පිරිසගේ මෙම තත්ත්වය සූළභව දකින්නට ලැබෙනවා. නිතර කල්පනා කරන නොයෙක් ප්රශ්න ගැන අනවශ්ය ලෙස කල්පනා කරන සමහරුන්ගේද හිසකෙස් සූදු පැහැ වීම සිදුවෙනවා.
දිනපතා ඔබ ගන්නා සෑම ප්රධාන ආහාර වේලකදීම පිරිසිදු පලා වර්ග එක්කර ගැනීම ඉතා වැදගත්. එසේම ආහාර ගැනිමේදී විටමින් හා ඛණිජ ලවණ අඩංගු ආහාර හැකිතාක් ඔබේ ආහාරවේලට එකතු කර ගන්න. සෑම විටම නිසි පෝෂණයෙන් පිරිපූන් ආහාරවේලක් ලබා ගන්න. රාත්රි කාලයේ නෑම අවම කරගන්න. නිරෝගි පූද්ගලයෙකුට වූවත් රාත්රි කාලයේ නෑම අගුණයි. ඔබ පූරුද්දක් වශයෙන් උදය කාලයේ ස්නානය කරනවා නම් එය සෞඛ්යයට වඩාත් හිතකරයි. අධික ලෙස නිදිමැරම, අධික ලෙස කල්පනා කිරම අඩූ කරන්න.
අකලට හිසකෙස් පැසීමට යෝග්ය තෙල් විශේෂයක් තමයි කේෂවර්ධන තෛලය. මෙය සැකසීමට ගන්නා ද්රව්ය.
- තල තෙල් බෝතල් 1
- කීකිරිදිය බෝතල් 1
- අමූ නෙල්ලි බෝතල් 1
- සූදු හඳුන්කුඩූ ග්රැම් 50
- කළුදුරු ග්රැම් 25
- මෙම ද්රව්ය සියල්ල එක්කර තෙල් හිඳ හිසේ ගල්වන්න. මෙය අපහසූ නම් නිසි ප්රමිතියෙන් යූතුව සකසන ලද කේෂ වර්ධන තෛලය වෙළෙඳපොළෙන් ලබා ගන්න.
- ගොටූකොළ ඉස්ම අඬූකෝප්ප භාගයක් එළකිරි අඬූකෝප්ප භාගයකට දමා දිනපතා උදේට පානය කරන්න.
- අමූ නෙල්ලි ඇට ඉවත් කර වීදුරුවකට දමා ජලය දමා රාත්රි කාලයේදී වසා තබන්න. උදේට මෙය පෙරා හිස්බඩ පානය කරන්න.
- මෙය හිසකෙස් පැසීම වැළැක්වීම ප්රතිකාරයක් සේම දියවැඩියා රෝගයට ප්රතිකාරයකි.
- ගොටූකොළ, මූකුනූවැන්න, රනවරා, තනිව හෝ මිශ්ර කර කොළ කැඳ සාදා උදේ කාලයේ පානය කරන්න.
පාරම්පරික වෛද්ය එච්. ඒ. සිිරිල් අල්විස්
බිත්තර කියන්නේ ප්රෝටීන් බහුල ආහාරයක්. බිත්තර ආහාරය ගන්නවා වගේම රූපලාවන්ය කටයුතුවලටත් බිත්තර යොදාගන්නවා. මේ ලිපියෙන් කියවෙන්නේ බිත්තර සුදු මදය යොදාගෙන ඔබේ...
එඬරු කොළඔලිව් තෙල් හා තල තෙල්ගස්ලබුදෙහි යුෂ ගස්ලබු යුෂට දෙහි යුෂ එක්කර මුහුණ හොඳින් ක්ලෙන්සර් කරගන්න. උතුරන වතුර භාජනයක් අරගෙන ඒ භාජනයට...
බොහෝ කාන්තාවන් සහ පිරිමින්ට වධ දෙන ගැටලුවක් බවට අකලට හිස කෙස් යැම සහ අකලට හිසකෙස් සුදුවීම පත්ව තිබේ. මේ පිළිබඳ නාඩි...
කාන්තාවක් සෑම විටම රූ සපුව වගේම අඳින පලඳින විදියත් සිතිය යුතුය.බොහෝවිට ලාංකීය සමාජයේ අඳින ඇඳුමෙන් මිනිසුන් මැනීම සාම්ප්රදායික සිරිතකි. තාක්ෂණයත් සමඟ...
මෙහිදී අප විශේෂයෙන් ම අවධාරණය කළ කරුණ වන්නේ උපතින් කෙනෙකුට උරුමවන තොල්වල හැඩය වෙනස් කළ නොහැකි බවයි. එහෙත් අපි පෙන්වා දුන්නා...
නිවැරැදි ක්රමය : කෙස් ගසට කළු වර්ණය ලැබෙන්නේ මෙලනින් සංඝටකයෙනි. එය නැතිව ගිය විට කෙස් ගස සුදු හෝ දුඹුරු පැහැයට හැරෙයි. මේ...