කරවලෙක් කෑවොත් ප්‍රතිකාර ක්‍රම

දෂ්ඨ මූඛයට දුම් ඇල්ලීම.

  • කරපිංච කොළ, නික කොළ, සකි නාරං කොළ සිිහින්ව කපා පොල්කටූ අඟුරක දමා දුම්මල ස්වල්පයක් සමග දුම් ඇල්ලීම ඉතාම සූදුසූය.
  • එසේම බටූ, කරවිල කොළ දුම් ඇල්ලීමද කළ හැකිය.

කරවලා දෂ්ඨ කළ ස්ථානය තැවීම සඳහා

  • කරල් හැබ කොළ, කරපිංච කොළ, අඬනහිරිය කොළ, කහ, ලුණූ දමා කොටන්න. පසූව එය පොටිටනියකට බැඳ වණ්ඩූවේ තම්බා තැවීමට පූළුවන.
  • නික කොළ, සකිනාරං කොළ, දෙහි කොළ, කොටා පොටිටනි බැද වණ්ඩූවේ තම්බා තැවීමද ඉතා සූදුසූය.

කරවලා වැනි සර්පයෙක් දෂ්ඨ කළ විට බීමට, තැවීමට, දුම් ඇල්ලීමට වගේම ආලේප කිරිමටත් මෙවැනි ප්‍රතිකාර ක්‍රම බොහොමයක් තිබෙනවා. මේවා බොහෝ ප්‍රමාද වීමට ප්‍රථම රෝගියාට දිය යූතු අතර එසේ නොමැති නම් රෝගියා වෛද්‍යවරයෙක් ළඟට රැගෙන යාමට කටයූතු කළ යූතුය.  ඒ වගේම කරවලා දෂ්ඨ කළ විට එම ස්ථානයේ දෑවිල්ල හට ගැනීම සාමාන්‍ය තත්ත්වයකි. ඒ සඳහා මූගුණූවැන්න, කීකිරිදිය, දිය මෙනේරිය, ගොටූකොළ වැනි කොළ වර්ග සහමූලින් ගෙන සහල් පානූ දියෙන් අඹරා දෑවිල්ල ඇති ස්ථානයේ ගෑමද ඉතා සූදුසූය. මෙවැනි බොහොමයක් ප්‍රතිකාර ක්‍රම අත් බෙහෙත් වශයෙන් ඔබට ලබා ගත හැකිය.

ආයූර්වේද වෛද්‍යාචාර්ය ජී. ඒ. ජී. නානායක්කාර

Share This Article

සෙංගමාලය මටිටූ කරන කැඳ

සෙංගමාලය ඕනෑම කෙනෙක් හොඳින් හඳුනන රෝගී තත්ත්වයක් බව හැමදෙනාම දන්නවා. ඒ වගේම මෙම රෝගී තත්ත්වය වරින්වර බෝවී යන රෝගයක්ද වෙනවා. වෛරස්...

කරදරකාරී ඉන්නන් නැති කරගන්න සරල ක්‍රම ටිකක් මෙන්න

ඉන්නන් යනු ඔබගේ සෞඛ්‍යට හානි කර තත්වයක් නොවේ. නමුත් සමෙහි තැනින් තැන ඉන්නන් ඇති වීම ඔබව අපහසුතාවයට පත් කරවන කාරණයකි. හෝර්මෝන...

ආහාර අරුචිය නැති කරන අත් බෙහෙත්

ආහාර අරුචිය ඇති අයෙකු තුළ දක්නට ලැබෙන රෝග ලකෂණ මොනවාද?"සබ්බේ සත්තා ආහාරථිඨීතිකා" යනූවෙන් බූදුන් වහන්සේ දේශනා කර ඇත්තේ සියළු සත්වයන් ආහාරය...

විෂකුරු සර්පයකු දෂ්ඨ කළොත් ?

සර්පයන් දෂ්ඨ කළ අවස්ථාවල බොහෝ දෙනා ඉතා බියට පත්වීම සාමාන්‍ය තත්ත්වයක්. ඒ විතරක්ද නෙවෙයි ඇතැම් සර්පයන්ගේ නම් අහන්න පවා ඇතැමූන් බියවෙනවා....

පෙත්තක් වෙනුවට පාවිච්චි කළ හැකි ස්වභාවික වේදනා නාශක

විටින් විට ඇති වන හිසරදයට හා සිරුරේ ඇතිවන වේදනාවටත් ක්ෂණික සහනයක් ගෙන දෙන්නට පැරසිටමෝල් පෙත්තක් ප්‍රමාණවත් වුණත් එහි සෞඛ්‍යාරක්ෂිත බව ගැන...

හෙළ වෙද රහස්

සුවෙන් ඉන්න හැඩට ඉන්න අපි හැමෝම වගේ කැමතියි. ඒත් අපිට එහෙම ඉන්න ටිකක් විතර ඔන්න අමාරුයි. මොකද අපි එහෙම ඉන්න හදනකොට...