කල් තබාගන්නා ආහාර ගත් පසු කම්මැලිකම වැඩිවේ

කල් තබාගන්නා ආහාර ගත් පසු කම්මැලිකම වැඩිවේ

බේකන්, සොසේජස්‌ වැනි සකස්‌ කළ මස්‌ වර්ග හා පැණි බීම සඳහා එකතු කරනු ලබන පොස්‌පේට්‌ නමැති රස කාරකය හේතුවෙන් ඒවා පරිභෝජනය කරනු ලබන පුද්ගලයන් කම්මැලි තත්ත්වයකට පත් කරන බව ඇමරිකා එක්‌සත් ජනපදයේ ටෙක්‌සාස්‌ විශ්වවිද්‍යාලයේ, සවුත්වෙස්‌මන් වෛද්‍ය මධ්‍යස්‌ථානයේ පර්යේෂකයන් පිරිසක්‌ විසින් අනාවරණය කර ගෙන තිබේ.

මෙම ආහාර පාන පරිභෝජනය කිරීමෙන් පුද්ගලයන් කම්මැලි වන බවට අමතරව ශරීරයේ මේද දහනය කිරීම අඩු කරන බව වෛද්‍ය මතයයි. මෙම ආහාර පානවලට යොදන පොස්‌පේට්‌ අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට වඩා පරිභෝජනය කිරීමට නුසුදුසු වුවත් එය බ්‍රිතාන්‍යයේ වයස්‌ගත වූවන්ගෙන් සියයට 28 කටත් වඩා භාවිත කරන බවට හෙළි වී ඇත. පොස්‌පේට්‌ ඇතුළු රස කාරකයන් යොදා ගනුයේ ආහාරයක්‌ කල් තබා ගැනීමේ කාලය දීර්ඝ කිරීමටත් ආහාරයට රසක්‌ එකතු කිරීමත් සිදු කරන නිසාය.

Share This Article

කෝටරක ප්‍රදාහය භයානක රෝගයක්ද?

සෙම ගැලීම සහ හිසරදය ඇතිවූ අවස්ථාවල බොහෝ දෙනෙකු කතාකරන්නේ මෙය පීනස නැතහොත් සෙම් අමාරුව ඇති වී ඇති ලෙසයි. සමහරු මේ හිසරදය...

මූත්‍රා ගල් ඇති වන්නේ ඇයි ?

මූත්‍රාශයේ ගල් සෑදීම ආහාර නිසාම හැදෙන දෙයක් නොවෙයි. එයට ශරීරයේ ස්වභාවය හේතු වෙනවා. එක පවූලේ එකම ආහාර ගන්නා දෙදෙනෙකු ගෙන් එක්...

නිතර වෙහෙස දැනෙන හේතු 12ක්...

බොහෝ දෙනෙක් නිතරම ඉන්නේ මහන්සියෙන්. නමුත් තම දෛනික පුරුදුවල වැරැදි එයට හේතු වන බව ඔවුන් දන්නේ නැහැ. ඒ වගේම ආහාර රටාව...

මානසික රෝග සුවයට හෝමියෝපති ප්‍රතිකාර

වත්මන් සමාජයේ කාර්යබහුලතාවය, අසහනකාරිත්වය, සමාජීය ජීවන රටාව, සෞඛ්‍ය තත්ත්වය, වෘත්තීය පරිසරය නිසා බොහෝ දෙනෙකු මානසික ආතතියට ගොදුරු වෙමින් විශාදය වැනි මානසික...

දියවැඩියාව හඳුනාගැනීම සහ පාලනය - වකුගඩූ රෝගීන් එන්න එන්නම වැඩිවෙනවා.

මේ වෙන කොට අපේ රටෙ වකුගඩූ රෝගීන් එන්න එන්නම වැඩිවෙනවා. ඒත් එය ඔබ නොදන්නවා විය හැකියි. ඇත්තටම වකුගඩූ රෝගවලට ප්‍ර්‍රධාන තම...

හෘදයාබාධයකදී දැනෙන්නේ අලියෙක් පපුව පාගාගෙන ඉන්නවා වගේ වේදනාවක්

වැඩි දෙනෙක් හාට්ඇටෑක් ලෙස හඳුන්වන හෘදයාබාද ගැන සරල පැහැදිලි කිරීමක් කළ හැකිද?හෘදයෙහි මාංශ පේශීන්ට රුධිරය සපයන රුධිර නාළයක් අවහිර වී එම...