Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

තැඹිලිවල පොටෑසියම් අධික නිසා වකුගඩු රෝගීන්ට හොඳ නැහැ

තැඹිලිවල පොටෑසියම් අධික නිසා වකුගඩු රෝගීන්ට හොඳ නැහැවෛද්‍යතුමනි, මා හෘදයාබාධ, දියවැඩියාව හා වකුගඩු ආබාධවලින් දිගුකලක සිට පෙළෙන්නෙමි. මාගේ වයස අවුරුදු 78යි. එසේම විශ්‍රාමිකයෙක් ද වෙමි. සාමාන්‍ය රෝගවලින් පෙළෙන රෝගීන්ට තැඹිලි වතුර පානය කිරීමට නියම වුවත් වකුගඩු රෝගීන්ට එය අහිතකර යැයි පවසනවා. මේ සඳහා බලපාන හේතුව කුමක්දැයි පැහැදිලි කිරීමක් කර දෙන්න.

වකුගඩු රෝග ගැටලු - නුගේගොඩ - කුමාර

ළඉඝපිළිතුර : ළරැඉඝ ඔබට රෝග කිහිපයක්ම තිඛෙන නිසා ආහාරවලින් ද ආරක්ෂා විය යුතුය. එසේම සෑම දෙයක්ම රෝග මට්ටම අනුව පාලනය කළ යුතුය. තැඹිලි යනු, පොටෑසියම් අධික ලෙස තිඛෙන බීමක්. වකුගඩු රෝගයේ එක් ලක්ෂණයක් වන්නේ, පොටෑසියම් අධික ලෙස ගැනීමේදී හෘදය වස්තුව අකර්මණ්‍ය විය හැකියි. එසේම වතුර මට්ටම වැඩි වෙන්න පුළුවන්. කෙසේ වෙතත්, පොටෑසියම් - වතුර මට්ටම අනුව තැඹිලි පානය කරනවාද? නැතිද? යන්න තීරණය කළ හැකි වීමයි. සුළු වශයෙන් වකුගඩු රෝගය තිබිය දී තැඹිලි පානය ගැටලුවක් නොවුණත් එය වැඩි වශයෙන් තිබේ නම් තැඹිලි පානය ගැටලුවක් විය හැකියි. ඒ නිසා අවශ්‍ය වන්නේ රෝග මට්ටම දැන කටයුතු කිරීමයි. මහනුවර ශික්ෂණ රෝහලේ වකුගඩු රෝග පිළිබඳ විශේෂඥ වෛද්‍ය නිශාන්ත නානායක්කාර උපුටා ගැනීම දිනමිණ පුවත් පත

Share This Article