Biz Log
Classifields
Biz Log
Classifields

තරුණ පෙනුම සුරකින ආහාර 8ක්

තරුණ පෙනුම සුරකින ආහාර 8ක්

ආහාර වර්ග තෝරා ගැනීමේදී එහි ගුණාත්මක භාවය ගැන ඔබ වඩාත් සැලැකිලිමත් විය යුතුයි. එහිදී කාන්තාවන් නම් තරුණ පෙනුම රැකගත හැකි ආහාර පිළිබඳ අවධානය යොමු කරනවා

(1) බතල ආහාරයට ගැනීමෙන් නිරෝගී සමක්

නිතර බතල ආහාරයට ගන්නා විට මුළු සිරුරට මෙන්ම මුහුණටද ප්‍රබෝධයක් ගෙනදෙයි. කැරටින්, විටමින් ඛ්, ඕ6, බයොටින් හා කෙඳි අඩංගු මෙම ආහාරය වඩා ශක්තිමත් ප්‍රතිඔක්සිකාරකයකි. නිව්යෝක් නගරයේ ආහාර පිළිබඳ විශේෂඥයන්ගේ මතය වන්නේ කොලජන් හා කොපර් නිපදවීමටත් මෙය කදිම ආහාරයකි.

(2) ධාන්‍ය වර්ග හදවතට සහ සමට හොඳයි

බෝංචි හා වෙනත් ධාන්‍යවල ප්‍රෝටීන්, කෙඳි, විටමින් ඕ වැනි හිතකර සංඝටක රැසක් අඩංගුය. තවද ප්‍රෝටීන් හා කෙඳි සහිත බව හෘද රෝගවලටද ඉතා ගුණදායකය. විවිධ ධාන්‍ය වර්ග අනුව එහි අඩංගු වන පෝෂණයද වෙනස් වෙයි. නමුත් තෙලේ බැදගත් ධාන්‍ය මඟින් සිරුරට ගන්නා මේදය අධික වන නිසා ඉන් අෑත් වන්න.

(3) සමට හිසකෙස්වලට ඕට්

පැකට් කරන ඕට් ධාන්‍යවල පෝෂණ බහුලව අඩංගු වෙයි. විටමින් ඕ, කෙඳි හා ප්‍රෝටීන් අඩංගු ඕට් ඔබේ සම නිය හා හිසකෙස්වල වර්ධනයට හා නිරෝගී බවටද උපකාරී වෙයි. දිරවීම පහසු කරවයි. නමුත් මේවා සීනි සමඟ මිශ්‍රකර ආහාරයට නොගන්න.

(4) හිරු එළියෙන් හා කිරි පානයෙන් විටමින් D

අප සිරුරට අවශ්‍ය විටමින් D හිරු කිරණින් ලබාගත හැකියි. 2007 වසරේ බි්‍රතාන්‍යයේ කළ පර්යේෂණයකට අනුව විටමින් D අප සිරුරේ ච්ව්ඒ සෛල තුළින්ම නිපදවන බවද සොයා ගැනේ. දිනකට විනාඩි 10ක් පමණ හිරු එළියට නිරාවරණය වීමෙන් ඔබට අවශ්‍ය විටමින් D ස්වාභාවිකවම හිමි වෙයි.

(6) පිළිකා නැසීමට කරි කුඩු

කරි පවුඩර් ඉන්දියාවේ නම් විවිධ රෝගවලට භාවිත කරයි. පියයුරු පිළිකා, අක්මාවේ පිළිකා හා අර්ශස් මේ අතර වෙයි. කරි පවුඩර්වල අඩංගු දෑ මොළයේ සෛලවල ඇති විසබීජ විනාශ කිරීමට සමත් බව මෑතකදී කරන ලද පර්යේෂණ මඟින්ද තහවුරු වන්නකි.

(7) මොළයේ තරුණකම රැකීමට හාල්මැස්සන්

ඔමේගා 3 අඩංගු ආහාර මඟින් ස්වාභාවිකව සිදුවන මොළයේ වියපත් වීම පමා කරවයි.

(8) අධික රුධිර පීඩනයට කොකෝවා

සියලුම චොකලට් ආහාර වර්ග නම් මෙයට අදාළ නොවෙයි. පිරිසුදු කොකෝවා ආහාරයට ගැනීමෙන් අධික රුධිර පීඩනය හා හෘදවාහිනිවල ඇතිවන රෝගද පාලනය කළ හැකි බව සොයා ගෙන ඇත.

ශාලිකා රංගනී සමරදිවාකරමව්බිම

Share This Article