ගොටුකොළ කෑමෙන් හම පැහැපත් වෙනවා
මුකුණුවැන්න
ඇස්වල පෙනීම දියුණු කරයි. ඇසේ සුද ඇති අයට ගුණදායක කෙදි සහිත බැවින් මළබද්ධය නැති කරයි. ලේ පිරිසිදු කරයි. ලේ වැඩීම සිදුකරයි. බඩගිනි ඇති කරයි.
ගොටුකොළ
ධාරණ ශක්තිය වර්ධනය වේ. මොළයේ කි්රයාකාරිත්වය වැඩි කරයි . ළමා කාලයේ සිටම ගොටුකොළ කැඳ බීමට පුරුදු කිරීමෙන් ඉගෙනීමේ කටයුතු වලට හිතකර වේ. නින්ද නොයන මහලු අයට නිදි සුව සැලසේ. ශරීර වර්ණය පැහැපත් වේ. තරුණ බව ආරක්ෂා කරයි. පීනස අපස්මාරය , උන්මාදය රෝගවලදී ඖෂධයක් වශයෙන් යොදා ගැනේ. පණු රෝග සමනයට ගොටුකොළ දඩු හා වළඟසහල් තම්බා පානය කිරීම ගුණදායකලු . යකඩ බහුලව අඩංගු වේ.
කංකුං
ආහාර දිරවීමට උපකාරි වේ. කෙඳි සහිත බැවින් මළබද්ධය නැති කරයි. පාණ්ඩු රෝගය සඳහා ගුණදායක වේ.
කතුරුමුරුංගා
කතුරුමුරුංගා කොළ ඇස්වලට හා පීනසට ගුණදායකය. කිරි පණුවන් නැති කරයි.මළ බුරුල් කරයි. ශරීරයේ විෂ නැති කරයි. මළ බුරුල් කරයි. හිසකෙස් වැඩීමට ආධාර වෙයි. පිළිකා මර්දනය කිරීමේ ගුණය ඇත. දිරවීමේ අපහසුතාව ඇත. එබැවින් සමහර අයට බඩබුරුල් වී විරේචනය වේ. කිරි දමාගෙන තෙල් දමා පිළියෙල කිරීමෙන් මෙය මඟහරවා ගත හැකිය. කකුළුවන් ඉස්සන් හා දැල්ලන් පිසීමේදී කතුරුමුරුංගා කොළ ස්වල්පයක් එකතු කිරීමෙන් විෂ තත්ත්වය නැතිකර ගත හැකිය. යකඩ අඩංගුය. මුරුංගා වලද මේ හා සමාන ගුණ ඇත.
උපුටා ගැනීම සිළුමිණ පුවත් පත
ආහාරයක් ලෙස මෙන්ම ඖෂධයක් ලෙසද වටිනාකමක් හිමි තල ආයුර්වේදයේ මෙන්ම හෙළ වෙදකමේද වසර 5,000කට පමණ පෙර සිටම මිනිසාගේ පරිභෝජනයට ගෙන තිබේ....
පාම් තෙල්අද වෙළෙඳ පොළේ බහුලවම දකින්න ලැබෙන්නේ පාම් තෙල්. පාම් ගසෙන් නිපදවන මේ තෙල්වල අධික කොලෙස්ටරෝල් ප්රමාණයක් අඩංගුයි. පාම් තෙල් ශරීර...
ලොකු කුඩා කවුරුත් පිනවන රසවත් පලතුරක් වන කටු අනෝදා දේශීය පලතුරු වර්ග අතර ප්රමුඛස්ථානයක් ගන්නා ආහාරයකි. ගුණාත්මක බවින්ද අධික පලතුරක් වන...
නිරෝගී ජීවන රටාවක් ගොඩනඟා ගැනීමට අප ගන්නා ආහාර ඉතා වැදගත් බැවින් ආහාර තෝරා ගැනීමේදී ඒ පිළිබඳ වඩා සැලකිලිමත් විය යුතුය. එබැවින්...
ස්වභාවික පානයක් වන තැඹිලි වතුරේ ඔබ නොදන්නා ගුණ ගණනාවක්ම තියෙනවා. මාස 7ක් 8ක් පුරා ජෛව පිරිසුදුවීමේ ක්රියාවලියකට ලක්වෙමින් නිපදවෙන තැඹිලි වතුර...
වෙරළු ගැමි ජනතාව අතර ඉතා ප්රචලිත පලතුරකි. මෙම ශාකය පැරණි සෑම නිවසකම දෑකිය හැකිය. අද කාන්තාවන් මෙම පලතුරට එතරම් සැලකිල්ලක් නොදෑක්වූවත්...